Vilde erhvervsskoler

”Vilde Erhvervsskoler” kæmper for biodiversitet

Pressemeddelelse

Rundt om i hele landet omlægges udearealer til vild natur på de danske erhvervsskoler under initiativet ”Vilde Erhvervsskoler”. Projektet er en del af erhvervsskolernes arbejde med FN’s verdensmål om at styrke erhvervsskolernes bæredygtige udvikling i både undervisningen og skoledriften.

- Erhvervsskolerne er en vigtig drivkraft  bag et grønnere og mere bæredygtige samfund. Vi uddanner fremtidens faglærte, som er afgørende for, at samfundet kan gennemføre den grønne omstilling. Samtidig er vi selv store institutioner og arbejdspladser, hvor vi arbejder med at udvikle og sikre en bæredygtig skoledrift, siger Annette Vilhelmsen, der er talsperson for erhvervsskolenetværket for FN’s verdensmål i Danske Erhvervsskoler og Gymnasier, og til dagligt direktør på Tietgen i Odense. 

Projekt ”Vilde Erhvervsskoler” skudt i gang i foråret 

Projekt ”Vilde Erhvervsskoler” er netværkets nyeste initiativ, hvor skolerne i efteråret og hen over foråret har mødtes for at dele erfaringer og blive klogere på, hvordan de hver især kan bidrage til at skabe en vildere natur. Annette Vilhelmsen begrunder initiativet med at være et positivt bidrag til biodiversiteten i Danmark som én af de store globale klimaudfordringer: 

- Vi vil være med til at gøre en forskel og tage vores del af ansvaret for en fælles fremtid. Det gælder også et rigt dyre- og planteliv, som er så vigtigt for vores klima og som adresseres i verdensmål nr. 15 ”Livet på land”. 

- Sammen kan vi gøre en forskel, uanset om vi kommer fra en stor skole med store udearealer eller en lille skole, der ligger i byen og kun har mindre grønne områder. Det afgørende er, at vi alle bidrager med det vi kan, tilføjer Annette Vilhelmsen. 

Kold College i Odense omlægger til vild natur

Kold College i Odense er en af de 29 erhvervsskoler, der er i fuld gang med at omlægge grønne områder til vild natur. Søren Vestergaard Lohmann, som er bæredygtighedschef, forklarer skolens motivation for at være med i initiativet: 

- Som erhvervsskole repræsenterer vi nogle af de brancher med de største bæredygtighedspotentialer, og vi spiller dermed en væsentlig rolle i at danne og uddanne fremtidens klimakæmpere. Derfor arbejder vi på Kold College med flere aspekter af bæredygtighed, hvor vi tager højde for både miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter. Det er kun når disse tre aspekter er i balance, at man kan tale om reel bæredygtighed, siger Søren Vestergaard Lohmann. 

Sammen med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier ønsker Kold College at inspirere alle skoler til at bruge FN´s verdensmål som afsæt for udvikling af både undervisningsaktiviteter og skoledrift. 

Kontakt

Annette Vilhelmsen, talsperson for Erhvervsskolernes netværk for FN’s verdensmål i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og direktør på Tietgen i Odense, mobil: 20 88 70 64 

Søren Vestergaard Lohmann, bæredygtighedschef, Kold College, mobil: 61 55 83 85 

Læs mere om Erhvervsskolernes netværk for FNs verdensmål

Kontakt

Rikke Christoffersen

Rikke Christoffersen

Næstformand Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne