Udkast til supplerende høring - Tværministerielt samarbejde om rollefordeling som dataansvarlig og databehandler

DEG høringssvar

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) takker for muligheden for at afgive svar i forbindelse med udkast til supplerende høring om rollefordelingen mellem dataansvarlige og databehandlere.

Indledningsvis mener DEG, at det overordnet må være sådan, at det er Styrelsen for Læring og IT som har databehandleransvaret for systemerne ”voksenuddannelse.dk”, ”optagelse.dk”, ”lærepladsen.dk” og alle de centrale systemer, som skolernes studieadministrative systemer udveksler data med, herunder også ”su.dk” og at skolerne har dataansvaret når systemerne anvendes. Det er ofte institutionerne, som tildeler adgange, og instruksen til medarbejderne på skolerne kan styrelsen ikke tage ansvaret for.

Men grundlæggende er der dog DEG’s opfattelse, at styrelsen for læring og IT (og SU-styrelsen) både er dataansvarlig og databehandler på langt de fleste systemer.

Det er bekendtgørelsesbestemt, at skolernes systemer automatisk indsender data til de centrale systemer. Desværre ved institutionerne meget ofte ikke præcis, hvilke data der trækkes, og knap nok hvornår de trækkes. Skolerne kan heller ikke redegøre for, hvad data anvendes til, endsige gennemskue eventuelle konsekvenser ved fejlbehæftede data (eks: 26-timer og lærepladsbonus) som indberettes. Konsekvenserne dukker ofte først op i et tilsyn.

DEG vil derfor opfordre til, at styrelsen for læring og IT udarbejder klare vejledninger til institutionerne omkring rollefordelingen for hvert system.

På vegne af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Trine Simmel Olsen
Økonomikonsulent

Kontakt

Trine Simmel Olsen

Trine Simmel Olsen

Økonomikonsulent
29 35 32 42

Dokumenter