Ændring af lov om aktiv beskæftigelsesindsats m.m.

DEG høringssvar

DEG bifalder, at der skabes mere fleksible rammer for at tilrettelægge den rette indsats for uddannelseshjælpsmodtager, herunder at proceskravene i indsatsen for uddannelseshjælpsmodtagere lempes og sikrer, at unge får bedre rettigheder og støtte i overgangen til uddannelse.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) takker for muligheden for at afgive høringssvar til høring over forslag til lov om ændring af lov om aktiv beskæftigelsesindsats, lov om sygedagpenge m.fl. (Nytænkning af beskæftigelsesindsatsen: En styrket og forenklet ungeindsats og samtale over video eller telefon).

DEG vurderer, at det vil styrke uddannelseshjælpsmodtagernes overgang til uddannelse, at støttemuligheder, herunder mentorordning, indføres. Desuden er det DEG's vurdering, at lovens præciseringer i forhold til samarbejdet og koordinationen mellem jobcentre og uddannelsesinstitutioner styrkes, jf. §§ 30, stk. 7 samt de to nye stk. 8 og stk. 9. Det er positivt, at der vil være et særligt fokus på borgere, der er i risiko for at falde fra uddannelsen.

DEG har derudover ikke yderligere bemærkninger til lovændringen.