Ændring af bekendtgørelse om erhvervsuddannelser, forberedende grunduddannelse og prøver og eksamen i grundlæggende erhvervsrettede uddannelser

DEG høringssvar

DEG-L bakker op om de foreslåede ændringer, som giver skolerne bedre plads til at arbejde mere frit, anvendelsesorienteret og skole-relevant med undervisningsbeskrivelserne samt fokusere på mål, indhold og bedømmelse i forhold til undervisningen.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier-Lederne (DEG-L) kvitterer for muligheden for at kommentere på høring over ændring af bekendtgørelse om erhvervsuddannelser, bekendtgørelse om forberedende grunduddannelse og bekendtgørelse om prøver og eksamen i grundlæggende erhvervsrettede uddannelser.

Skolerne anvender læringsplatforme til offentliggørelse af de lokaleuddannelsesplaner, så de er synlig for eleverne i forbindelse med den konkrete undervisning. Der kan være elementer, hvor skolerne ønsker en højere detaljeringsgrad, og det kan betyde, at det ikke kan vises via det offentlige link. Derfor efterspørges en mulighed for, at skolerne kan lave gæstelogins til de lokale uddannelsesudvalg, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet samt andre særlige interessenter, således, at der bliver to grader af offentlighedsvisning.